torsdag 11 juni 2009

Resdag

Nu är vi i Vilnius! Dvs. alla utom Tommie. Han fick stanna kvar på Kastrup, för han hade inget giltigt pass, och Air Baltics personal var lite kinkiga. Schengen-avtalet i all ära, men det verkar inte ha nått ända till Baltikums största flygbolag. Tommie fick snällt stanna kvar i Danmark, medan kören embarkerade flygplanet. Nästan alla sov på planet.

Tänk att kören alltid ska sjunga i tid och otid! Vi började med "Sätt maskinen igång" redan 06.10 på Lund C. När vi landat i Vilnius skulle vi ju förstås sjunga där också. Naturligtvis blev det "Till Österland vill jag fara". Speciellt Bosse var duktig.


Sedan bussades vi till hotell Congress i centrala Vilnius, där vi intog lunch. Därefter ägnades eftermiddagen åt sight-seeing till fots genom gamla stan. Thomas Caplin anslöt, men låste direkt in sig på sin kammare för att arbeta.

Hotellet utforskades vidare på kvällen. Bastun i synnerhet. Där kunde man äta mat. Det beställdes ner lite olika rätter, men det blev fel i leveransen. Servitrisen såg mycket ledsen ut. Olof frågade om det var något problem att få det som vi faktiskt hade beställt. Då suckade hon och sa att "nej då, men de kommer att dra det här på min lön". Då bestämde vi oss för att äta det som vi hade fått.

På kvällen träffade vi en italiensk kompositör på stan. Han lovade att skriva ett stycke till kören, när han hörde oss sjunga på en bar. Vi får väl se vad det blir av det... I morgon är det rep klockan 11, så nu går vi och lägger oss och sover skönhetssömn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar