fredag 12 juni 2009

Fredag i Vilnius

Vi började morgonen med frukost på hotellet klockan nio. Tommie dök upp. Han hade fixat ett temporärt pass på Sturup, och sedan åkt tillbaka till Kastrup och landade i Vilnius sent på torsdagskvällen. På med körkostymen, och sedan bar det iväg till repetition i universitetskyrkan inför dagens första konsert. 



Lunchen intog vi på den irländska puben "Dubliners". Soppa, köttgryta, stoj och glam. Sedan var det tid att gå tillbaka till universitetskyrkan, där matematiska fakulteten hade examenshögtid. Vi var inbjudna att inleda högtiden med en halvtimmes konsert. Efter en trevande start med "Gaudeamus igitur" till förlåtande orgelbrus sjöng vi faktiskt riktigt vackert. Efteråt tyckte vi nog att vi kunde ha haft fler upptempolåtar - eller som någon uttryckte det: "det här var den vackraste begravningssjungning vi gjort på mycket länge", men på det hela taget var det lyckat.

Eftermiddag var fri från planerade köraktiviteter. Själv hamnade jag på en pub med några glada sångare, och väldigt snabbt hade några timmar sprungit iväg. Dags för nästa programpunkt: vårkonsert på rådhustrappan.


Ett hundratal åskådare bevistade vår utomhuskonsert, som i mångt och mycket liknade en vanlig förstamajkonsert på universitetstrappan i Lund. En hel del svenskar hade också dykt upp till denna konsert, som anordnades i samarbete med svenska ambassaden och handelskammaren.

Därefter öppnade ambassadör Ulrika Cronenberg-Mossberg portarna till ambassadens lokaler. Vi bjöds på en storslagen mottagning, och svarade med att benåla ambassadören och hedra henne och övriga närvarande damer med serenader. Vi annekterade musikrummet och sjöng stärkande sånger på temat Flickan, Flaskan och Fosterlandet tills ordföranden tyckte att det var dags för oss att lämna ambassaden i fred. Kören spreds för vinden i den regniga Vilniusnatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar